רשות הטבע והגנים ופארק הטבע העירוני עמק הצבאים, מעלים את המודעות לאיסור ההחזקה של צבי יבשה, שמספרם בטבע בישראל קטן מידי שנה, מפני שהם חשופים למפגעים

רשות הטבע והגנים ופארק עמק הצבאים, פארק של עיריית ירושלים המנוהל על ידי החברה להגנת הטבע, החלו במהלך הסברה משותף, שנועד להעלות את המודעות בקרב הציבור, לאיסור ההחזקה של צבי יבשה באופן פרטי ללא היתר מיוחד, ולהנחיות כיצד לפעול כאשר נתקלים בצב יבשה, בריא או פצוע בשטח, במרחב הציבורי ובהחזקה לא חוקית.
בישראל ישנם שני מינים של צב יבשה: צב יבשה מדברי וצב יבשה מצוי. הצב המצוי הוא הנפוץ בהם ונמצא ברוב חלקי הארץ. צב היבשה הוא מין שחי לבדו, ורק בעונת הרבייה הפרטים נפגשים כדי להזדווג. זהו מין של זוחל מאריך חיים, שגילו עשוי להגיע ל-60 שנה.
מזי מגנאז’י מוסקוביץ, מנהלת ההסברה ברשות הטבע והגנים: “מספרם של צבי היבשה בטבע בישראל קטן מידי שנה, מפני שהם חשופים למגוון של איומים ואתגרים, בעיקרם צמצום שטחי גידול טבעיים עקב פיתוח, פגיעה מכלי רכב כגון אופנועי שטח וטרקטרונים בכבישים ובשטחים הפתוחים, פגיעה מכלבים משוטטים ואיסוף לא חוקי כדי שישמשו חיית מחמד. חשוב להבהיר כי צב יבשה הוא חיית בר מוגנת בישראל והחזקתו אסורה ללא היתר פרטני”.
ברט”ג מחדדים את ההנחיות לציבור, כאשר מזהים צב יבשה בטבע:
אין לגעת בצב בריא שנמצא בטבע או במרחב הציבורי. הוא עצמאי בשטח ולא מחפש את אימו.
צב חולה, פצוע או מוחזק בשבי כחיית מחמד בגידול פרטי, יש להעביר לאחד המקומות שלהלן:
באזור המרכז: לבית החולים לחיות בר בספארי ברמת גן, באזור הצפון והדרום: התקשרו למוקד רשות הטבע והגנים 3639* לקבלת הנחיות, באזור ירושלים: לעמק הצבאים. שם מקבלים רק צבים שהוחזקו בשבי, בגידול פרטי. לתיאום מול עמק הצבאים ניתן להתקשר למספר 02-9927699.
במרכזים השונים יבדקו את הצבים ולאחר שיקום הם יועברו לתוכנית השבה לאזור טבעי.
מוזמנים גם לבקר בקבוצת הפייסבוק שלנו ‘טיול משפחתי בארץ ובעולם
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=108894