מטרת היום המיוחד: עיסוק בשלום ובדרכים להגיע אליו מבחינה אישית וחברתית

זה קורה היום, 21 בספטמבר: יום השלום הבינלאומי (International Day of Peace), שנקרא גם “יום השלום העולמי”, שנחגג ב- 21.9 בכל שנה. הוא מוקדש לשלום עולמי ובמיוחד להיעדר מלחמה ואלימות. את היום ציינו לראשונה ב-1982 והוא נחגג על ידי אומות רבות, קבוצות פוליטיות, קבוצות מיליטנטיות ועמים.
בתקופה נורמלית, ללא סגר הקורונה, ודאי הייתם מציינים בבית הספר את היום המיוחד הזה, בפעילות העוסקת ביום השלום הבינלאומי, שמטרתה עיסוק בשלום ובדרכים להגיע אליו מבחינה אישית וחברתית.
המטרות:
- חינוך חברתי: עיסוק בשלום ובדרכים להגיע אליו מבחינה אישית וחברתית
- מעגל השנה: עיסוק ביום השלום הבינלאומי
יום השלום הבינלאומי הוא יוזמה של אדם אחד, ג’רמי גילי הבריטי, אשר חלם על יום שלם שיעבור בעולם ללא אלימות, ואף החליט לפעול להגשמת חלומו. לשם כך הוא יצא למסע ברחבי העולם, מצויד במצלמה. במסעו הוא נפגש עם אנשים רבים מעמים שונים ובני תרבויות שונות. הצלחתו של ג’רמי גילי במסעו, הביאה את ארגון האומות המאוחדות (האו”ם) לאמץ את הרעיון ולקבוע תאריך ליום השלום הבינלאומי. התאריך שנקבע הוא 21 בספטמבר.
כדי לחנוך את היום, מצלצלים בפעמון השלום היפני במטה האו”ם בניו יורק. את הפעמון יקו ממטבעות שנתרמו על ידי ילדים מכל היבשות, והיה מתנה שניתנה על ידי ארגון האו”ם היפני, כ”תזכורת למחיר האנושי של המלחמה”. על צדו נחרט: “יחי השלום העולמי המוחלט”.
ולהזכירכם:
הנה ציטוט מתוך מגילת העצמאות: “אנו מושיטים יד שלום ושכנות טובה לכל המדינות השכנות ועמיהן, וקוראים להם לשיתוף פעולה ועזרה הדדית עם העם העברי העצמאי בארצו”.
הזוכים בפרס נובל לשלום: פרס נובל לשלום מוענק בכל שנה בשטוקהולם (שבדיה) לאנשים ולמנהיגים, אשר פעלו למען השלום ולמניעת אלימות. פרס זה הוענק גם למנהיגים ישראלים וערבים:
בשנת 1978 הוענק פרס נובל לשלום למנחם בגין, ראש ממשלת ישראל, ולנשיא מצרים, אנואר סאדאת.
בשנת 1994 הוענק הפרס ליצחק רבין, שהיה ראש ממשלת ישראל, לשמעון פרס, שהיה סגן ראש הממשלה וליאסר ערפאת, יו”ר הרשות הפלסטינית.
וכדי שתעבירו את זמנכם הפנוי, מצורף דף עבודה לתלמידים, מתוך אתר מט”ח, ובו הצעות מעניינות בהקשר לנושא זה.