בעקבות דגמים היסטוריים בירושלים, תעלומות ארכיאולוגיות בארמון הורדוס ובקישלה ומשפחת בנאי

כל סיבה טובה לעלות ולבקר בעיר הקודש. מוזיאון מגדל דוד בירושלים פתח מחדש את שערי המצודה לקהל הרחב ב- 17 ביוני, עם תערוכת “הבנאים – זאת המנגינה שלנו” – תערוכה מוזיקלית חדשה וייחודית, המספרת את סיפורה של משפחת בנאי וכן, שני מסלולי סיור חדשים במצודה: האחד – בעקבות דגמים היסטוריים, המציגים את ציר הזמן של ירושלים והשני – בעקבות תעלומות ארכיאולוגיות בארמון הורדוס ובקישלה. המבקרים במוזיאון מוזמנים לבקר בתערוכה החדשה ובמסלולים השונים במרחב הפתוח של מצודת מגדל דוד, עם שפע פינות ישיבה מרווחות ומרחבי דשא מוצלים בחצר הארכיאולוגית המטופחת.

התערוכה, “הבנאים – זאת המנגינה שלנו”
התערוכה עוקבת אחר יצירתם של בני משפחת בנאי, יצירה ששורשיה בתרבות היהודית-פרסית בשיראז, אך היא עולה ומתגבשת בתוך הווי ירושלמי מתהווה. לאורך השנים וההיסטוריה, הפכה יצירתם של בני המשפחה לראי התרבות הישראלית, והיא בה עמוד תווך גם היום. התערוכה מציעה למבקרים חוויה מוזיקלית ייחודית של קולות, צלילים ומראות, המספרים את קורותיה של משפחת בנאי, שסיפורה הוא הסיפור של כולנו. הסיפור של משפחת בנאי מתחיל בפרס של סוף המאה ה-19, ממשיך אל שכונות שוק מחנה יהודה, משוטט בין נופי הילדות, במרחבי ההשראה, באירועים ההיסטוריים ובהווי המשפחתי חוצה הדורות.
בנוסף, מופעי הלילה – החיזיון הלילי הקלאסי ומופע המלך דוד, יוקרנו באוויר הפתוח תחת כיפת השמיים פעמיים בשבוע, לפי המועדים אשר מתעדכנים באתר האינטרנט של המוזיאון.

סיור ירושלים ממעוף הציפור
מסלול סיור חדש בין דגמים היסטוריים, המציגים את ציר הזמן של ירושלים. המסלול החדש, באוויר הפתוח של חצר המצודה רחבת הידיים, מזמין את המבקרים להכיר את ירושלים ולגלות כיצד השתנו פניה לאורך ההיסטוריה. הסיור כולל דגמים היסטוריים ייחודיים של ירושלים, המתארים את השינויים שחלו בירושלים לאורך אלפי שנים. בין הדגמים, דגם גדול ממדים, נדיר ומפורט של ירושלים במאה ה-19 הממוקם בתוך בור מים עתיק בן 1500 שנה. לאורך המסלול נקודות עניין רבות וממצאים מתקופות שונות בציר הזמן של ירושלים, שהתגלו בחפירות ארכיאולוגיות במצודה. הממצאים הארכיאולוגיים והדגמים המפורטים משלימים את סיפור התפתחותה של העיר במהלך כ- 3,000 שנות היסטוריה.
מסלול תעלומת ארמון הורדוס והקישלה
מסלול סיור חדש נוסף, המזמין את המבקרים למסע מרתק אל עברה של העיר, אל האירועים הגדולים והסיפורים שעיצבו את פני ההיסטוריה. מסע שנפתח במתחם מצודת דוד וממשיך למתחם החפיר והקישלה. בשנת 1999 ביצעה רשות העתיקות חפירה ארכיאולוגית נרחבת בקישלה, בו נחשפו סודותיה של העיר מימי בית המקדש הראשון ועד ימינו, וכעת נפתח האתר לראשונה לביקורים עצמאיים. הסיור עובר דרך שרידי ארמון המלך הורדוס, מפעל יהודי מימי הביניים ובית המעצר שבקישלה, וכולל ממצאים נדירים, סיפורים ועדויות מרתקות. מארג הסיפורים והעדויות מתחבר יחדיו, ומציג את ציר הזמן רב האירועים וההתרחשויות בעיר העתיקה במשך 3,000 שנה – עד לימינו.

בימים אלו ולאור הנחיות משרד הבריאות, חדרי תצוגת הקבע של המוזיאון סגורים לצורך חידוש התצוגה וייפתחו לקהל הרחב בהמשך. מנכ”לית מוזיאון מגדל דוד, אילת ליבר, מסרה: “מוזיאון מגדל דוד בכל מגוון פעילויותיו חושף ומאיר את ההיבטים הנדירים והייחודים של ירושלים… נשמח לארח אתכם במרחבי המוזיאון וחצר המצודה, שפתוחים לקהל הרחב על פי הנחיות משרד הבריאות”. אוצרת התערוכה, טל קובו: “התערוכה במוזיאון מגדל דוד “הבנאים – זאת המנגינה שלנו” פורשת יריעה היסטורית רחבת היקף ומציגה דרמה משפחתית בין-דורית ובין-תרבותית, המתרחשת במרחב שבין שיראז שבפרס, לירושלים במאה ה-19 ועד לימינו”.
מחירי הכניסה למגדל דוד, לתערוכה “הבנאים – זאת המנגינה שלנו” ולמסלולי הסיור החדשים: 40 ₪ למבוגר, 18 ₪ לילד. מדריך קולי בעברית ובאנגלית כלול במחיר הכניסה.
שעות הכניסה: ימים ב’-ה’ ושבת בין השעות 18:00-10:00 (כניסה אחרונה ב-18:00, ניתן לסייר עד 19:00).
ימי ו’ בין השעות 14:00-10:00 (כניסה אחרונה ב-14:00, ניתן לסייר עד 15:00).
בימי א’- המוזיאון סגור.
מחירי הכניסה למופע החיזיון הלילי הקלאסי ומופע המלך דוד: 65 ₪ למבוגר, 55 ₪ לילד.
שימו לב: מוזיאון מגדל דוד פועל תחת הנחיות התו הסגול ותוך התחייבות לכללי חיטוי וניקיון קפדניים.
הכניסה מגן דוד, הכניסה המערבית למגדל דוד הממוקמת בצמוד לרחבת שער יפו, בקצה קניון ממילא.
הזמנות, פרטים נוספים ושעות הכניסה העדכניות ניתן למצוא: באתר המוזיאון ובטלפון 2884*