מידי פעם הרימו מבטכם לשמיים, ותגלו מראות יפיפיים, שירחיבו את הלב. תצלמו ותראו למשפחה

כשאנו יוצאים מהבית למקומות פתוחים, כדאי דווקא בתקופה זו להרים את העיניים לשמיים ולמצוא בהם מראות מופלאים. ציפורים נודדות במעוף מרשים ועננים בתצורות מעוצבות המעוררות את הדמיון.
אלפי עגורים ושקנאים חולפים בימים אלה בשמי ישראל. לדברי ד”ר יואב פרלמן, המנהל המדעי של מרכז הצפרות בחברה להגנת הטבע: “לאחר המערכת החורפית האחרונה, שגרמה ל’פקק תנועה’ בשמיים, מזג האוויר הקייצי היום, מייצר תנאי דאייה טובים לעגורים האפורים ולשקנאים המצויים, החולפים דרך ישראל, בדרכם לאזורי החריפה באפריקה.
“להקות רבות, המונות אלפים רבים של עגורים ושקנאים, דווחו בשעות הבוקר על ידי צפרים רבים במרכז הארץ. המעבר המרשים, צפוי להימשך כל שעות היום. העגורים אף צפויים להמשיך לנדוד בלילה, אז ניתן לאתרם על פי קולותיהם הרמים. הלהקות צפויות לחצות בשעות אחר הצהריים את הגבול אל סיני. עם המשך תנאי מזג האוויר הקייצי, גם בימים הבאים תיתכן נדידה חזקה של עגורים, שקנאים ועופות דואים אחרים”.

יום בהיר, השמש נעימה, אני מרימה עיני לשמים ונעצרת בהתפעלות. תצורות מופלאות של עננים לבנים מקשטים את השמים, ואני מנסה לזהות את סוגי העננים. זוכרת ענני נוצות, ענני כבשים וענני גשם. היה לי ברור שאיך שאחזור הביתה, אבדוק באינטרנט מידע לזיהוי עננים. ועד אז, שולפת את הנייד ומצלמת את כל היופי הזה. באתר רלבנטי זיהיתי (ואני מקווה שאכן כך) שני סוגים מהם המופיעים בתצלום. ממליצה להרים מבט מידי פעם לשמיים, ולגלות ציפורים נודדות או עננים מיוחדים. המראות יפיפיים.
אלטוקומולוס – Altocumulus: טלאי עננים אפורים ו/או לבנים, מופיעים לעיתים כמעטה דק ולעיתים שכבתי, המורכב לרוב מלוחיות בעלות קצוות מעוגלים או גלילים מאורגנים. כאשר שכבה דקה של אלטוקומולוס או קצוותיהם עוברים למול השמש או הירח נוצרת תופעת הילה מיוחדת, חלקה החיצוני נצבע באדום והפנימי בכחול. אלטוקומולוס הוא ענן הגובה הבינוני השכיח ביותר. לעיתים שכבות של אלטוקומולוס יופיעו בו זמנית בגבהים שונים. פעמים רבות ענני האלטוקומולוס יופיעו בשמים עם עננים אחרים.
ענני צירוקומולוס – :Cirrocumulus מעטה חלקי דק או שכבתי, מלא או בצורת טלאים. הצירוקומולוס מורכבים מאלמנטים קטנים נטולי הצללה המזכירים גלים או דגנים. באופן כללי צירוקומולוס מייצג צורה פשוטה יותר של ענני הצירוס והצירוסטרטוס, כאשר שניהם יכולים להפוך לצירוקומולוס. הצירוקומולוס הינו נדיר יחסית ולרוב לא יופיע בפני עצמו אלא כחלק מצירוס.
היכנסו למידע הנרחב ותהנו:
https://www.weather2day.co.il/content/7/cloud-types