מה זה קונטרבוק? איך בונים אותו ואיזה מקצב אפשר לנגן עליו? על זה תגלו בסדנא הכפולה והחינמית של “צליל חוזר”

איך הפכה הסדנא המהפכנית שרצה בכל הארץ, לפיתרון הדיגיטלי לשיעמום של הילדים בבית? נגיף הקורונה אשר שינה כמעט כל אספקט בחיים שלנו, הביא לביתנו בעיות חדשות. אחת, ומוכרת במיוחד, הינה ההימצאות הממושכת בבית. גם בסגר הראשון והשני, גם ביניהם, ועתה עם הסגר השלישי – משפחות מצאו עצמן מבלות יחד הרבה יותר מהרגיל, מה שנשמע נחמד ברגע הראשון, אבל מתגלה ככאב ראש רציני במבט שני.
“הילדים השתגעו בסגר הזה”, אומר אלישע יפרח, מנכ”ל “צליל חוזר”, החברה שפיתחה ומשווקת את הסדנא “צליל חוזר”. לדבריו: “בתור חברה שעיקר חזונה הינו להביא לילדים ערך מוסף ויוצא דופן, החלטנו שחייבים לעשות משהו בנידון” והם עשו. “צליל חוזר” מפעילה כבר למעלה מ- 17 שנים ברחבי הארץ, סדנאות מוזיקליות לילדים, לבניית כלי הקשה מחומרים ממוחזרים, סדנאות שפותחו ע”י החברה עצמה. כשהגיע הנגיף לארץ ואחרי שכולם התחילו להבין את ההשלכות שלו, הם החליטו לפעול. יפרח עצמו היה מעורב בתהליך שכלל התאמת הסדנא לגירסא דיגיטלית, בכלל זה שינוי החומרים (הממוחזרים) שהם סיפקו, לחומרים ממוחזרים שנמצאים בכל בית. כל הערכים החברתיים והפדגוגיים הומרו בצורה חלקה לתוך מדריך דיגיטלי, שאפשר לפתוח בכל מכשיר.
“ניסינו והצלחנו למצוא פיתרון לבעיה הכל כך מוכרת כיום של הילדים שמשתגעים בבית, וההורים שמתוסכלים מהמצב הכללי, הכלכלי ומהמצב החינוכי של הילדים, ובמקרים רבים גם מההפרעות בעבודה שלהם מהבית”, אומר יפרח. “יצרנו כאן משהו, במחיר שווה לכל נפש, שיכול למלא למשפחה ערב שלם, הכולל איסוף החומרים, להתיישב מול המסך הורה וילד, ובנייה ביחד כלי נגינה, ואחר כך ללמוד לנגן עליו. זה דבר עצום לילד ונחת גדול להורה, שגם זוכה לרגיעה יחסית בבית, וגם מרגיע את מצפונו, שהילד מקבל פה ערכים סופר חשובים, תוך כדי תעסוקה, בשנה כזאת קשה פדגוגית לכלל הילדים בארץ”.
מה זה קונטרבוק? איך בונים אותו ואיזה מקצב אפשר לנגן עליו? על זה תגלו בסדנא הכפולה והחינמית ש”צליל חוזר” מציע לכם, בתקווה שתתאהבו בהם.
היכנסו לאתר, תלחצו על “הסדנאות שלנו” ותבלו בנעימים ובחינם.