תיווך השואה לילדים, באמצעות ביקור במרכז העולמי לזיכרון השואה בירושלים

“לא את הכל אני יודע עדיין, אבל הסוף יהיה כזה, שהיהודים, תהיה להם מדינה שלהם בארץ ישראל” (יאנוש קורצ’אק)
בימים האחרונים התגלתה מחלוקת לגבי השימוש באינסטגרם, כפלטפורמה המציגה את האירועים שהתרחשו בשואה, דרך עיניה של ילדה בת 13.
ה’סטורי’ של אווה (eva.stories) מתעד את חייה של ילדה יהודייה שחיה בתקופת השואה, באמצעות סיפורי סטורי קצרים בני 15 שניות, שיוצגו באינסטגרם. מדובר בסדרת רשת שתחל ב1.5, ותסתיים בגירושה של אווה ומשפחתה למחנה ההשמדה אושוויץ. נראה כי דרך העלילה, המבוססת על יומן אישי של נערה שחיה בשואה, מנסים היוצר וצוות ההפקה להעביר את שאירע בשואה לדור הצעיר, בפלטפורמה חדשה ועדכנית שהם מכירים.
הנושא מעלה שוב את השאלה: איך מתווכים את יום השואה לילדים? ישנם כמה אלמנטים שכוללים את גיל הילד, הבשלות שלו, וכמה הוא יכול להכיל ולהבין אירוע כה טרגי. אחת הדרכים, בהן ניתן להסביר לילדים מה קרה, היא באמצעות ביקור ב’יד ושם’ – המרכז העולמי לזיכרון השואה, ששם לו למטרה לתעד, להנציח, לקיים מחקר אודות השואה, ולהעביר לדורות הבאים, שיזכרו ולא ישכחו.
ריכזנו עבורכם מידע, המתאר את מה שתוכלו לחוות ולראות כשתגיעו לאתר ‘יד ושם’ עם הילדים.

הדרך לשם . . .
הדרך לאתר, הממוקם בהר הזיכרון בירושלים, יכולה להיראות ארוכה ומפותלת, במיוחד אם אתה ילד. נראה כי עצי הברוש הגבוהים והזקופים, מסמלים את הגאווה שנותרה גם בפני מי שניסה לנשום את נשימותיו האחרונות.
בכניסה לאתר ‘יד ושם’ נמצא מרכז המבקרים, בו תוכלו לקבל מידע על הסיורים העצמאים או המאורגנים, ועל האנדרטאות, ההיכלים, אתרי הנצחה ומוזיאון השואה.
שירותים נוספים שתוכלו למצוא במקום: מסעדה, קפיטריה וחניה.
יד לילד
מתוך כשישה מיליון יהודים שנרצחו בשואה, כמיליון וחצי היו ילדים. היכל ‘יד לילד’ בנוי בצורה של חרוט, שעל קירותיו תמונותיהם של ילדים יהודים שנספו בשואה. ברקע מוקראים ברצף, שמותיהם, מהיכן הגיעו ובני כמה היו שנרצחו. אתר ההנצחה לילדים, יכול להפוך את אירועי השואה למוחשיים, ולעודד שיח על מה שקרה.
סיור במוזיאון לתולדות השואה
המסע הלינארי בין תשע גלריות, כולל גם אלמנטים מתקופת השואה, כגון: תמונות, וידאו ארט, חפצים אישיים, אמצעים וויזואליים ועוד. לאורך 200 מטרים של מסדרון דמוי חץ, תוכלו לחוות את סדר האירועים הכרונולוגי שעבר על היהודים, החל מרגע עליית המשטר הנאצי לשלטון ועד שחרורם בשנת 1945.
המסע המשותף, יכול לעזור לכם לתווך לילדים את שאירע באמצעים שונים. נסו לחוש אותם ולתת מענה על השאלות שיוצגו. שימו לב גם לרגעי השקט.
במידה ותרצו להרחיב את המידע על השואה, להציג עדויות אישיות ואף לחפש קרובי משפחה שלכם שנספו בשואה, תוכלו לבקר במגוון מרכזים, הממוקמים ברחבי האתר:
- המוזיאון החדש לאמנות השואה, ובו פרטי אמנות שנוצרו במהלך השואה – בגטאות ובמחנות.
- מרכז צפייה, בו תוכלו לצפות בסרטי תעודה או סרטים עלילתיים.
- מרכז למידה, המנגיש ידע היסטורי רב, כולל תכניות לימוד שפותחו על ידי בית הספר הבינלאומי להוראת השואה. תוכן זה יכול לאפשר לכם לנסות ולתווך את שהיה לילדים, בצורה המתאימה לכל גיל.
- אוהל יזכור העשוי בזלת, בו בוערת אש תמידית.
- שדרת חסידי אומות העולם – שדרת עצים, המציגה את שמותיהם של אנשים שסיכנו את חייהם להצלתם של יהודים.
במקום אנדרטאות, היכל הנצחה ותערוכות קבועות ומתחלפות, בהן תוכלו לבקר. תערוכה מעניינת שהפכה מזמנית לקבועה. תערוכת ‘אין משחקים ילדותיים’, מציגה צעצועים, משחקים, יצירה, יומנים ושירים שילדים שניסו לשרוד. החפצים הרבים של הילדים, שחלקם גם ניצלו והביאו אתם את הצעצוע הפרטי שלהם לארץ, מאפשרים הצצה לחייהם של ילדים בתקופת השואה.
למידע על מחירים ושעות פתיחת האתר לחצו>> יד ושם

אוהבים לטייל בארץ ובעולם? רוצים לקבל טיפים מאחרים ולחלוק איתם את הידע שלכם? הצטרפו עכשיו לקבוצה הפייסבוק טיול משפחתי בארץ ובעולם.
כתובת מקוצרת לכתבה זו: https://www.familygo.co.il?p=99255